Srijeda, 13 Svibanj 2020 09:55
Objavljeno u Aktivnosti

Aktivnosti - Utorak, 12.05.2020.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Utorak, 12.05.2020.

 

Draga djeco i dragi roditelji,

Današnjom aktivnošću nadovezat ćemo se na jučerašnju. Naime, danas Vam predlažemo sljedeće. Danas se za početak prisjetite i ponovite jučerašnji razgovor o obitelji: Što je obitelj?, Tko sve čini moju obitelj?...

*(Češčim ponavljanjima dijete lakše usvaja/pamti nove informacije i na taj način proširuje spoznaju o prirodnoj okolini, sada konkretno o sebi kroz svoj položaj u obitelji: vlastito ime, imena članova obitelji i slično).

Potom pronađite i zajedno s djecom prolistajte i pogledajte, također i komentirajte obiteljske fotografije (imenujte članove na način da kažete npr. ovo je mama i zove se, ovo je tata i zove se, mama na poslu kuha, tata na poslu popravlja potrgane automobile…). Kada prelistate album do kraja neka dijete samostalno izabere jednu zajedničku fotografiju koju ćete izdvojiti/izvaditi iz albuma te je tada staviti sa strane.

Zatim pripremite:

Ø 1 A4 papir (ukoliko nemate taj format, možete iskoristiti i neki drugi na koji će stati fotografija tako da sa sve 4 strane ostane obrub za ukrašavanje)

Ø Karton na koji ćete zalijepiti papir kako bi podloga bila čvršća

Ø Olovke u boji, flomasteri, pastele, tempera, perlice…

Kada papir zalijepite na karton, na papir zalijepite zajedničku obiteljsku fotografiju koju je dijete odabralo.
Tada će sve biti spremno za maštovite i kreativne trunutke – prazan prostor/obrub oko fotografije ukrasite tehnikom po izboru. To mogu biti olovke u boji (bojice), flomasteri, pastele, kolaž tehnika (trganje/rezanje papira i ljepljenje), ljepljenje šarenih perlica, gumbića, tapkanje tempere prstićima… Paleta motiva i tehnika je široka!
J

Kada rad bude gotov, postavite ga na djetetu vidljivo mjesto kako bi dijete uvidjelo da se njegov/njen uloženi trud i rad cijene! J

Gotove radove također, možete proslijediti u zajedničke grupe za roditelje! J

Primjeri ukrašenih okvira:

 

 

Pročitano 88 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Svibanj 2020 10:05
Više u ovoj kategoriji: Aktivnosti - Srijeda, 13.05.2020. »

Awesome Image

Osim redovnog 10-satnog programa, u vrtiću se provodi i program predškole (minimalni program u trajanju od 250 sati) te  našim najmlađima nudi (4.-7.god.) pohađanje kraćeg engleskog i sportskog programa.

Korisni linkovi

Radno vrijeme

  • Ponedjeljak-Petak 06:00-17:00

Brzi kontakt

Dječji vrtić Dubrava

  • Radnička ulica 8,
    10 342 Dubrava,
  • 01/2725-053
    vrtic.dubrava@gmail.com
  • vrtic.dubravaodg@gmail.com
  • 099 3822 622