Petak, 12 Veljača 2021 12:04 Napisao/la
Objavljeno u Odgojne skupine

Pužići

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

"Pužići na sladoledu"

Početkom mjeseca travnja, dobili smo poziv na sladoled u našu najdražu slastičarnicu "Dubrava." Đumo nas je ugostio i počastio najboljim sladoledom! 

Kako smo se proveli možete vidjeti ovdje: https://photos.app.goo.gl/JustoicSQkYPTByF6

 

Aktivnosti Pužića u siječnju i veljači

Ovaj vremenski period bio je vrlo raznolik i prepun različitih situacijskih poticaja i aktivnosti. Zima nam je omogućila nekoliko dana snijega pa su djeca vrijeme provodila u šetnji istražujući snijeg svojim osjetilima. Razne bolesti, viruse i prehlade povezujemo sa zimom, stoga smo u našoj sobi oformili centar liječnika za koji su djeca pokazala veliki interes, stjecala spoznaju o svijetu oko sebe, razvijala međusobnu suradnju i dogovor. U suradnji sa zdravstvenom voditeljicom Jelenom Šavorić u sklopu projekta "112 ZNAM NAZVATI I JA" u vrtić nam je došao tim hitne pomoći čiji su djelatnici djeci pobliže objasnili što to oni rade i čime se koriste u svome radu. Valentinovo i Maskenbal također smo obilježili u skladu s dobi djece i njihovim razvojnim karakteristikama.

Dolaskom toplih i sunčanih dana pojavljuju se prve proljetnice i ptičice koje djeca primjećuju, stoga sve to potkrepljujemo raznim glazbenim, likovnim i manipulativnim aktivnostima, a djeci je omogućeno samostalno istražiti miris i izgled cvijeća, dok za ptičice izrađujemo kućicu i hranilice.

A sada s nestrpljenjem čekamo vedre, tople dane i dugoočekivano proljeće. 

OVDJE MOŽETE POGLEDATI FOTOGRAFIJE: https://photos.app.goo.gl/7iZN8AngrRTkGb7L7

 

Prosinac u Pužićima

Mjesec prosinac obilježilo je iščekivanje blagdana, najljepše doba godine. Nastojali smo da svaki dan bude ispunjen veseljem i božićnim duhom. Djeci su bile ponuđene razne aktivnosti u kojima su mogli razvijati maštu, kreativnost, motoriku, njegujući pri tome prijateljske odnose i suradništvo. Čistili smo čizmice, sadili pšenicu, izrađivali božićne čestitke, ukrase za bor i šarene kolačiće. Koristili smo temperu, kolaž, pastele, bojice. Najveće veselje i najveći osmijeh na dječja lica izmamili su sveti Nikola i Djed Božićnjak koji su posjetili naš vrtić, a mi smo im pripremili prigodne pjesme i igrokaz.

Vođeni stručnim znanjem i individualnim potrebama djece završili smo ovu kalendarsku godinu. Iza nas su dani ispunjeni dječjom igrom i veseljem, ispunjene potrebe za kretanjem, istraživanjem upoznavanjem i spoznavanjem svijeta oko sebe.

OVDJE MOŽETE POGLEDATI FOTOGRAFIJE:  https://photos.app.goo.gl/AoVebRfBAn72DR4bA

 

Jesen u odgojnoj skupini Pužići

U veseloj atmosferi upoznajemo se, rastemo i učimo, istražujemo svoju okolinu, manipuliramo predmetima. Upoznajemo i koristimo likovne tehnike, uživamo u glazbi i glazbenim aktivnostima.
Jesen u našoj skupini na početku je obilježila adaptacija novoupisane djece. Adaptacija je vrijeme prilagodbe na vrtić koja je za svako dijete različita i izazovna.
Osluškivanjem potreba djece planirali smo aktivnosti primjerene njihovoj dobi i razvoju.
Uz obiteljski centar, centar kuhinje te tijekom samostalnog pranja ruku i jela djeca stječu nove spoznaje i vještine potrebne za život. Uz pjesme s pokretom i slikovnice upoznali smo se sa šumskim životinjama i jesenskim plodovima. Promatrali smo kišu, slušali recitaciju o kišobranu, koristili škarice, otiskivali dlanove...
Svaki šunčani dan iskoristili smo za boravak na svježem zraku jer tako jačamo imunitet, poboljšavamo zdravlje i motoričke sposobnosti. Za kišnih dana djeca su imala prilike sudjelovati u tjelesnim aktivnostima u zatvorenom (poligon, strunjače, obruči, lopte, tobogan, tunel, senzomotorički elementi, diskovi za balansiranje...).
U listopadu smo održali Jesensku svečanost kako bismo se zahvalili za sve plodove koje nam Zemlje daje. Ugostili smo župnika koji je blagoslovio plodove, a kasnije smo se častili slasnim kiflicama i kolačima.

Ovdje možete pogledati fotografije: https://photos.app.goo.gl/uBK5bRKwQtqfWTCu8

 

 

 

 

Roditelji korisnici Dječjeg vrtića Dubrava suglasni su s objavom fotografija na internetskoj stranici Dječjeg vrtića Dubrava te su sve fotografije objavljene uz potpisanu privolu roditelja. Fotografije su dio pedagoške dokumentacije. Sukladno Zakonu o Provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) ljubazno molimo sve roditelje koji fotografiraju djecu ili snimaju tijekom javnih nastupa i druženja da svakako vode brigu o zaštiti i privatnosti djece te nigdje ne objavljuju fotografije i videozapise.

Tekstovi i fotografije na stranici www.djecji-vrtic-dubrava.hr vlasništvo su Dječjeg vrtića Dubrava i ne smiju se prenositi bez prethodnog odobrenja.

Poštovani roditelji ovdje možete pogledati fotografije našeg maskenbala.

Maskenbal u skupini "Pužići".

 

 

Pročitano 1117 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 29 Travanj 2022 11:06
Više u ovoj kategoriji: Oblačići »

Awesome Image

Osim redovnog 10-satnog programa, u vrtiću se provodi i program predškole (minimalni program u trajanju od 250 sati) te  našim najmlađima nudi (4.-7.god.) pohađanje kraćeg engleskog i sportskog programa.

Korisni linkovi

Radno vrijeme

  • Ponedjeljak-Petak 06:00-17:00

Brzi kontakt

Dječji vrtić Dubrava

  • Radnička ulica 8,
    10 342 Dubrava,
  • 01/2725-053
    vrtic.dubrava@gmail.com
  • vrtic.dubravaodg@gmail.com
  • 099 3822 622