Petak, 12 Veljača 2021 12:04 Napisao/la
Objavljeno u Odgojne skupine

Oblačići

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Roditelji korisnici Dječjeg vrtića Dubrava suglasni su s objavom fotografija na internetskoj stranici Dječjeg vrtića Dubrava te su sve fotografije objavljene uz potpisanu privolu roditelja. Fotografije su dio pedagoške dokumentacije. Sukladno Zakonu o Provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) ljubazno molimo sve roditelje koji fotografiraju djecu ili snimaju tijekom javnih nastupa i druženja da svakako vode brigu o zaštiti i privatnosti djece te nigdje ne objavljuju fotografije i videozapise.

Tekstovi i fotografije na stranici www.djecji-vrtic-dubrava.hr vlasništvo su Dječjeg vrtića Dubrava i ne smiju se prenositi bez prethodnog odobrenja.

 

Svibanj je protekao vrlo veselo u duhu spremanja za završnu svečanost na kojoj su "Oblačići" nastupili točkom "U kokošinjcu". Nismo zaboravili obilježiti niti Međunarodni dan vatrogasaca te su nam vatrogasci iz DVD-a Dubrava pokazali vježbe i opremu. "Oblačići" su isprobali opremu vartogasaca i zaključili da je jako teška te da je pod njom vruće. Napravili smo i jednostavan eksperiment "Na koje sve načine možemo ugasiti vatru osim vodom?" Nakon toliko iskustava koja su djeca doživjela, naravno da smo u našoj sobi dnevnog boravka morali napraviti vatrogasnu postaju.  :) 
Na našem dvorištu pronašli smo mnoštvo kukaca koji su provirili iz zemlje jačanjem sunčevih zraka. Viđeno smo prenijeli na papir različitim likovnim tehnikama.
U šetnji sajmom pogledali smo piliće, pure i guske... Kako smo im otpjevali nekoliko pjesmica bili smo nagrađeni sunčanim naočalama koje su dobila sva djeca :)
Godišnji projekt "Socioemocionalni razvoj" zaokružili smo individualnom mapom dječjih osjećaja, lutkarskim improvizacijama i stolno-manipulativnim igrama.

Presjek aktivnosti možete pogledati na linku.https://photos.app.goo.gl/pUwfuyW2vwqvQNPs9

Mjesec travanj obilježio je posjet Uskrsnog zeca koji nas je nagradio čokoladnim jajima, a mi smo mu zauzvrat napravili priredbu koja je bila ispunjena srećom, veseljem, pjesmicama, plesom i recitacijama. Osim zeca posjetilo nas je i kazalište koje je pripremilo lutkarsku predstavu pod nazivom "Tko sam, što sam?". Nezaobilazna aktivnost za blagdan Uskrs je bojanje pisanica koja nije izostala ni ove godine. U travnju obilježavamo i Dan planete Zemlje. Kroz slikovnicu " Pismo iz Zelengrada" upoznali smo se gdje završava smeće te kako ga na pravilan naćin zbrinuti. "Oblačići" su tako izrazili svoje znanje kroz crtež što rastužuje, a  što veseli planetu Zemlju. Na kraju mjeseca upoznali smo se što raste u vrtu, voćnjaku i cvjetnjaku te smo se kroz kratke i edukativne videozapise upoznali s alatom koji se koristi za obradu zemlje, te kako treba pripremiti zemlju za sijanje, odnosno sađenje. 

Aktivnosti kroz mjesec travanj možete pogledati na linku. https://photos.app.goo.gl/q5dd4SyyzEwwfH2v5

 

20220407_150149.jpg

 

 

 

 

 Kroz mjesec OŽUJAK Oblačići su zaključili da se priroda počinje buditi. Sramežljivo su počele provirivati visibabe, šafrani i jaglaci, a djeca su ih odmah zapazila. Osim što su prvi vjesnici proljeća provirivali iz travki, procvale su i voćke. Oblačići su svoja zapažanja prenijela na papir kroz razne likovne tehnike. Prigodnim čestitkama obilježili smo Dan očeva. Za prvi dan proljeća poslušali smo Vivaldijevu skladbu "Proljeće" i okušali se u plesu pisanja. 22.03. obilježili smo Dane voda kroz razne aktivnosti, pjesmice, recitacije, ispitivanje svojstva vode, igre vodom koje smo provodili cijeli tjedan... Nezaoblizane su bile i štenje okolicom vrtića, posjeti obližnjim igralištima, razno razni poligoni kojima se razvija gruba motorika.  Sve u svemu ožujak nam je dao mnoštvo darova i poticaja za aktivnsoti, a u linku možete pogledati dio atmosfere tijekom ovoga mjeseca.
https://photos.app.goo.gl/TCJB4CxQ9GVHC6mD7

20220322_090224.jpg

 

 SIJEČANJ nam je sa sobom donio prehlade i bolesti te  je u sobi dnevnog boravka „Oblačića“ oformljen novi centar „Kod liječnika“  gdje su djeca imala priliku upoznati se s novim pojmovima (stetoskop, epruveta…), baratati s novim predmetima ( zavoji, flasteri, injekcije, epruvete…). Ponovili smo i to da je higijena pola zdravalja, ali i da je u zdravom tijelu zdrav duh. Cjelokupni dojam zaokružili smo posjetom hitne te vožnjom kolima hitne pomoći u suradnji sa zdravstvenom voditeljicom te smo tako obilježili Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. 
U tjednu Valentinova razgovarali smo, čitali priče, oponašali i prepoznavali emocije. Tako smo kroz igru, priče i lutkarske improvizacije razvijali empatiju i socio-emocionalni razvoj-

Promatrajući dječju igru oformili smo i centar „Dućan“ . Djeca svakodnevno odlaze u kupnju, razvijaju predmatematičke vještine, pristojnost, čekanje na red, a od kupljenih namirnica često nastaju zanimljive kreacije u centru kuhinje.
Kraj VELJAČE kako to inače i biva u ovo vrijeme postaje najveselije i najšarenije razdoblje u godini kada svatko, bar na jedan dan, postaje superheroj, omiljena životinja, vila, čarobnjak ili nešto treće. Vrić je posjetio i kalun Čupko. U povorci smo prošetali Dubravom , a na kraju smo se počastili krafnama
 Aktivnosti možete pogledati ovdje. https://photos.app.goo.gl/3YUeqNWEdLAWapG69
 

20220301_093825.jpg

 

Kako nam postaje sve hladnije "Oblačići" su primijetili da se u prirodi događaju neke promjene. Ujutro nas čest po izlasku dočeka magla i mraz, a na drveću više nema niti jednog listića. To nas je potaknulo da porazgovaramo o tome što sada rade životinje i kako se pripremaju za zimu. Upoznali smo se sa šumskim životinjama koje su bliske djeci te smo im izrađivali kućice, koje su nam kasnije služile za dramski prikaz. U prosincu smo izradili adventski kalendar koji je bio poticaj za pristojno ponašanje, zajedniču igru, dijeljenje, a posjetila su nas i dva posebna gosta- Sveti Nikola i Djed Mraz koji nas nisu zaboravili nagraditi. Svetom Nikoli vodenim bojama smo bojali čizmice, a Djeda Mrazu smo pekli kolačiće i radili ukrase za bor. Na Sv. Luciju posijali smo pšenicu o kojoj smo brinuli do Božića, kada su ju djeca zajedno s božićnim čestitkama odnijela kući.

Aktivnosti možete pogledati ovdje. https://photos.app.goo.gl/G1sKDTtbu8g9Y9oV6

 

Tijekom rujna i listopada, u novoj pedagoškoj godini, upoznali smo se s novim prijateljima i prostorom gdje ćemo boraviti narednih godinu dana.Nakon uspješno uspostavljene socio-emocionalne veze među svom djecom avantura je mogla započeti. Upoznali smo se s darovima koje nam je donijela jesen, a sve zaokružili s jesenskom svečanošću.

Aktivnsoti možete pogledati ovdje. https://photos.app.goo.gl/KzGfWnQJnUhiik8h8

 

 

 

 

 Dolaskom ljepšeg vremena bilo je teško ne primijetiti kako se priroda počela buditi. "Oblačići" su zaključili da nam dolazi godišnje doba proljeće. U šetnji okolicom našeg vrtića upoznali smo prve vjesnike proljeća. Ubrzo je garderoba i naša soba bila prepuna cvijeća (što živog, što dječjih uradaka). Kako je u prirodi bivalo sve veselije i glasnije, u našoj sobi dnevnog boravka oformili smo cenar sviranja gdje su i djeca imala priliku izrađivati šuškalice od različitih materijala te opažati koji predmet daje jači, odnosno slabiji zvuk.  Osim glazbenog centra, na osnovi praćenja dječjeg interesa, oformili smo i centar farme. Kroz slikovnice upoznali smo i ponovili kako se koja domaća životinja glasa (sad znamo da konj ne njiha već hrže :) ), nazive mladunaca, što nam koja životinja daje ( tako znamo da krava pije vodu, ali daje mlijeko, iako se još ponekad zabunimo pa kažemo da pije mlijeko i daje vodu :) ali zato više ne đihamo konjića već ga jašemo :) ), znamo i što koja životinja jede i kako se zove nastamba u kojoj živi.
U suradnji s Vama uredili smo drvo na našem igralištu za Uskrs. Pozorno smo tražili jaja na drvetu i bili jako ponosni, a posjetio nas je i uskršnji zec. U tjednu zdravlja oformili smo centar liječnika, govorili smo o zdravoj prehrani i važnosti svakodnevne tjelovježbe pa smo tako zaključili da nam srce puno brže kuca u nekoj fizički težoj aktivnosti. U dječjoj enciklopediji vidjeli smo da se ispod naše kože nalaze tvrde kosti koje smo tražili na našem tijelu. Djeca su se prisetila da kada idu doktoru moraju vaditi krv, a ona teće našim venama. Obilježili smo i Dan voda razgovorom o važnosti vode, a sve skupa smo zaokružili s Danom planete Zemlje kroz razne aktivnsoti razvrstavanja otpada, likovne aktivnosti.

IMG 20210225 104152

Fotografije aktivnosti možete pogledati ovdje. https://photos.app.goo.gl/Pbxe2jTMDGK1Eewd8

MAŠKARE

Veljača, najkrajći mjesec u godini ujedno je i najveseliji, najzanimljiviji i najmaštovitiji za odrase i za djecu. 
Maškare u skupini "Oblačići" obilježili smo oblačenjem kostima prema izboru djeteta, a odgojiteljice su pripremile mnoštvo zabavnih aktivnosti kao što su: popunjavanje plohe salvetama, memorry, slagalice, pjevanje prikladnih pjesmica, ples pod maskama, gađanje klauna, gdje smo razvijali dječju kreativnost, maštu, koncentraciju, pažnju, preciznost pokreta, pozitivnu sliku o sebi.
Da veselje i sreća ne ostanu samo u vrtiću, prošetali smo u povorci kroz Dubravu gdje smo dobili slatkiše, a za užinu smo se počastili krafnama.

sadrzaj 2 5ffebc35c7019

Kratak presjek kroz fotografije možete pogledati ovdje. https://photos.app.goo.gl/Li1QS1ntsYjYSj826

Pročitano 1057 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Lipanj 2022 11:26
Više u ovoj kategoriji: « Pužići Točkice »

Awesome Image

Osim redovnog 10-satnog programa, u vrtiću se provodi i program predškole (minimalni program u trajanju od 250 sati) te  našim najmlađima nudi (4.-7.god.) pohađanje kraćeg engleskog i sportskog programa.

Korisni linkovi

Radno vrijeme

  • Ponedjeljak-Petak 06:00-17:00

Brzi kontakt

Dječji vrtić Dubrava

  • Radnička ulica 8,
    10 342 Dubrava,
  • 01/2725-053
    vrtic.dubrava@gmail.com
  • vrtic.dubravaodg@gmail.com
  • 099 3822 622