Petak, 12 Veljača 2021 12:04 Napisao/la
Objavljeno u Odgojne skupine

Sovice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Roditelji korisnici Dječjeg vrtića Dubrava suglasni su s objavom fotografija na internetskoj stranici Dječjeg vrtića Dubrava te su sve fotografije objavljene uz potpisanu privolu roditelja. Fotografije su dio pedagoške dokumentacije. Sukladno Zakonu o Provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) ljubazno molimo sve roditelje koji fotografiraju djecu ili snimaju tijekom javnih nastupa i druženja da svakako vode brigu o zaštiti i privatnosti djece te nigdje ne objavljuju fotografije i videozapise.

Tekstovi i fotografije na stranici www.djecji-vrtic-dubrava.hr vlasništvo su Dječjeg vrtića Dubrava i ne smiju se prenositi bez prethodnog odobrenja.

 

I odjednom; proljeće je pokucalo na vrata! Prizvali smo ga šarenom karnevalskom povorkom, pjevanjem pjesama o prvim proljetnicama. Saznali smo da osim što je 11.2. datum na kalendaru, znamenke tog datuma čine i vrlo važan broj - jedinstveni europski broj za hitne službe 112. Nadalje, primijetili smo da dani iznimno brzo prolaze. Često premalo vremena za sve što smo htjeli. Kazaljke na satu ponekad su nam se prebrzo pomicale. Odlučili smo promotriti što ih pokreće, može li se vrijeme zaustaviti?! Shvatili smo da ne može onog trenutka kad smo čuli prve bumbare, zujanje pčela. Odlučili smo im poželjeti dobrodošlicu posadivši nekoliko biljaka koje će im poslužiti kao mjesto za odmor i okrijepu. Za brigu o biljkama, potrebna nam je naravno - VODA! Može li ona plesati, skakati, mijenjati oblik, vrtiti se? Sve smo to proučili u sklopu projekta u suradnji s HZJZ. U međuvremenu se ispostavilo da Gospodin Uskrsni Zec doista iznimno dobro čuje, uši mu nisu uzalud toliko velike; čuo je radost, pjesmu i smijeh koji se orio našim vrtićem i odlučio nas posjetiti. Poželio nam je zabavu u daljnjim proljetno-ljetnim avanturama!

GALERIJA

IMG 20220414 WA0007

 

 

 

Saznali smo tko na snijegu, ledu i svježem zraku u bijeloj košulji i crnom fraku svoje dane provodi plivajući u hladnoj vodi (pingvin; tematika polarnog svijeta - Eskimi, polarne životinje). Mikroskopom smo promatrali bijeli pokrivač koji se ne šije, ne reže, ni rukama se ne radi, samo zube steže (snijeg; tematika agregatnih stanja vode i uzroci promjena stanja). I virusi su se zbog hladnoće nastanili u vrtić, kuće, mjesta gdje im je toplo i ugodno. Oni su uzročnici nekih tegoba, no kako bismo pobijedili u bitci s njima, trudili smo se upamtiti što više informacija kako se naše tijelo može braniti (centar liječnika; ljudsko tijelo, struktura tijela i organski sustavi). Primjetili smo i da pokraj našeg tijela često stoji nešto crno kao noć i uvijek nas prati; po mraku se skriva, a danju se vrati (sjena). 

 GALERIJA

IMG 51918fbd2988f93f8612a4a5e0194ffb V

 

 

 

Jesen smo dočekali i otpratili u prirodi s prirodom. Čitajući priču u obližnjem parku naučili smo kako ni jedno stablo nije "Beskorisno drvo" (priča iz zbirke Ono čarobno oko nas, autorice Anite Kovačević; sklop projekta "ČAROLARIJE"). Neke smo životinje otpratili na zimski san, nekima smo poželjeli sretan put do toplijih krajeva, a dragom nam Nikoli i Djedu Božićnjaku poželjeli smo što manje gužve na snježnim proplancima kako bi što lakše došli do nas.

I, gle'!

Nova godina, nove prilike!

Ono što nije zabilježeno fotoaparatom, zabilježeno je u srcima ispunjenim blagdanskom čarolijom. 

GALERIJA

20211210 135504

 

 

 

Što se u vrtiću radi?! Prijateljstvo tu se sadi!

Uz "sadnju" vršnjačkih odnosa, rujan i listopad u odgojno-obrazovnoj skupini SOVICE protekli su u znaku usvajanja novih zadataka, obaveza, igara, stihova i recitacija, novih oblika kretanja. Od promjena u prirodi, preko obilježavanja dječjeg tjedna, ovaj smo period zaokružili kratkom internom jesenskom svečanošću u znak zahvalnosti za plodove zemlje.

GALERIJA

IMG 20210927 113136

 

 

 

 

LIMAČI; 2020./2021.  

Veljača i ožujak pružili su nam priliku za mnoštvo raznovrsnih, primjerenih i kvalitetnih aktivnosti. Kako je to vrijeme u kojem su prehlade i bolesti vrlo česte, zajednički smo formirali kutić liječnika, koji smo kasnije prenamjenili u kutić stomatologa (zubara). Na taj način omogućili smo da djeca uvide što sve to zanimanje uključuje i kako pravilno voditi osobnu higijenu. Dolaskom malo ljepšeg vremena Limači su postali još kreativniji te su se tako na dvorištu nekoliko dana bavili tematikom logorovanja i kampiranja. Sakupljali su kamenčiće, grančice, češere i sve što su u prirodi mogli pronaći te svakodnevno surađivali. Nismo ni trepnuli, a proljeće nam je već kucalo na vrata, pa smo krenuli u istraživanje i razne aktivnosti na tu tematiku (proljetna obilježja, proljetnice, vrijeme...). Djeca su također sve više vremena provodila u tjelesnim aktivnostima, bilo to vani na dvorištu, u sobi dnevnog boravka ili u šetnji Dubravom. U Uskrsnom vremenu Limači su bili vrlo vrijedni; izrađivali su čestitke, košarice, pisanice... U suradnji s roditeljima, djeca su donosila pisanice od kuće, kojima smo ukrasili stablo u našem dvorištu. Tako je do vrtića stigao pomoćnik Uskrsnog Zeca i nagradio djecu.  I za kraj ovog razdoblja, naša draga teta BRANKA, uvijek puna ljubavi, razumijevanja i znanja, odlučila je otići i u više nego zasluženu mirovinu. Ali, kako bi to bilo da se nije došla pozdraviti sa svojim LIMAČIMA, koji su joj zagrljajima i osmijesima rekli jedno veliko i značajano HVALA!

IMG 20210325 143411

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE NAŠIH I VAŠIH LIMAČA! https://photos.app.goo.gl/MtWZKggc85rfPwCH7

 

Za vrijeme poklada, vrtić je vrlo veselo i šareno mjesto. Putem raznih aktivnosti kao što su ples, pjesma, ukrašavanje te razgovori o temama: "Što želim biti?, Zašto?" , ali i prepoznavanje i opisivanje maski i likova, djecu smo poticali na kreativnost i maštu te stjecanje pozitivne slike o sebi i svijetu oko sebe. Poštujući epidemiološke mjere nismo formirali kutić presvlačenja(u to doba djeci najatraktivnija aktivnost), nego su djeca u vrtić dolazila maskirana onako kako su htjela.

j9f7 96k8 151118

Kratak presjek kroz fotografije možete pogledati ovdjehttps://photos.app.goo.gl/PxnXuc6YfG6iDHKA8

Pročitano 1111 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 21 Travanj 2022 06:57
Više u ovoj kategoriji: « Točkice Mala škola »

Awesome Image

Osim redovnog 10-satnog programa, u vrtiću se provodi i program predškole (minimalni program u trajanju od 250 sati) te  našim najmlađima nudi (4.-7.god.) pohađanje kraćeg engleskog i sportskog programa.

Korisni linkovi

Radno vrijeme

  • Ponedjeljak-Petak 06:00-17:00

Brzi kontakt

Dječji vrtić Dubrava

  • Radnička ulica 8,
    10 342 Dubrava,
  • 01/2725-053
    vrtic.dubrava@gmail.com
  • vrtic.dubravaodg@gmail.com
  • 099 3822 622